Κλινική Διατροφολογία

20 Φεβρουαρίου, 2023

Η Κλινική Διαιτολογία ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό διαιτολογίων σε παθολογικές καταστάσεις και ένας κλινικός διαιτολόγος έχει επιπρόσθετη κατάρτιση και γνώσεις στο κομμάτι της κλινικής διατροφής. Μπορεί να παρακολουθεί άτομα με προβλήματα υγείας που απαιτούν διατροφική παρέμβαση καθώς άτομα που χρειάζονται αδυνάτισμα. Λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους σωστής διατροφής, δίνοντας όμως ιδιαίτερη βάση στο πρόβλημα υγείας και χρησιμοποιώντας τις πιο κατάλληλες μεθόδους έτσι ώστε να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Πότε ένα άτομο χρειάζεται κλινικό διαιτολόγο; 

Η κλινική διατροφή, είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής θεραπείας για άτομα που πάσχουν από:

  • Σακχαρώδη διαβήτη
  • Νεφροπάθειες ή νεφρική ανεπάρκεια
  • Υπέρταση
  • Καρδιακά νοσήματα
  • Γαστρεντερικά προβλήματα όπως ελκώδης κολίτιδα, κοιλιοκάκη, γαστροοισοφαγική
  • παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.λπ.
  • Τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες
  • Μεταβολικά σύνδρομα
  • Παχυσαρκία
  • Ανορεξία-Βουλιμία
  • Υποστήριξη, μετά από μια χειρουργική επέμβαση
  • Ενδροκρινολογικές διαταραχές
  • Οστεοπόρωση – Οστεοπενία
  • Υποστήριξη καρκινοπαθών
  • Σιδηροπενική αναιμία
  • Υπερουριχαιμία (αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος)
  • Πολυκυστικές ωοθήκες κ.α.

Επίσης αναλαμβάνονται περιστατικά εγκυμοσύνης-θηλασμού.

Διαβάστε Eπίσης

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.