Η Καρολίνα Κίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Το 2019 αποφοίτησε από το University of East Anglia (UEA) της Αγγλίας, όπου έλαβε πτυχίο στον κλάδο της Εργοθεραπείας, με βαθμό Άριστα. Μέσα από τις πτυχιακές της σπουδές ολοκλήρωσε 6 πρακτικές ασκήσεις σε κοινοτικά και κλινικά πλαίσια, τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες, συμπληρώνοντας πάνω από 1000 ώρες εργασίας.
Με το τέλος της πτυχιακής σπουδής της εργάστηκε ως Εργοθεραπεύτρια στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο Mile End Hospital NHS Trust (Λονδίνο) και πιο συγκεκριμένα στην γυναικεία πτέρυγα ψυχιατρικής εντατικής φροντίδας. Στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μέλος πολυθεματικής ομάδας και ήταν υπεύθυνη για την παροχή ενός ημερήσιου προγράμματος θεραπευτικών δραστηριοτήτων στα θέματα αυτοφροντίδας, παραγωγικότητας και αναψυχής. Παρείχε επίσης, εξατομικευμένες αξιολογήσεις και παρεμβάσεις βάσει του μοντέλου Model of Human Occupation (MOHO). Παράλληλα με την εργασία της ολοκλήρωσε και την εκπαίδευση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Κεφάλαια 1-3) από τον οργανισμό Sensory Integration Education σε συνεργασία με το Sheffield Hallam University, από όπου έχει πάρει τον τίτλο PGCert Sensory Integration Practitioner (2021). Κατά την διάρκεια της εργασίας διετέλεσε μέλος της εφαρμογής και υλοποίησης του μοντέλου Trauma Informed Care (TIC), όπου ανέλαβε να εντάξει την θεωρία και την πρακτική της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στις υπηρεσίες της Ψυχικής Υγείας.
Από τον Φεβρουάριο 2021 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια στο Πολυδύναμο Κέντρο Λόγου και Ευφυίας (ΠΚΛΕ), όπου πραγματοποιεί αξιολογήσεις και παρέχει θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά νοσήματα, κινητικές δυσκολίες και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και σε ενήλικες με ψυχιατρικά νοσήματα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας τους.
Τον Μάιο του 2021 συμμετείχε στα βιωματικά εργαστήρια για γονείς και παιδιά στο πλαίσιο του προληπτικού προγράμματος «ΑΝΕΜΟΠΛΟΙΑ» σε συνεργασία με το ΠΚΛΕ και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ). Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι μέλος του Παγκυπρίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, και έχει επίσης υπάρξει μέλος και του Royal College of Occupational Therapists της Αγγλίας.
Έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά τα σεμινάρια του Διεπιστημονικό Κέντρου Ηπείρου, «Αυτισμός και ΔΕΠΥ Συμπτωματολογία των διαταραχών- θεραπευτικός σχεδιασμός» και «Γραφοκινητικές Δεξιότητες» για περεταίρω εμπλουτισμό των γνώσεων της για τον παιδιατρικό τομέα. Στο παρών στάδιο ολοκληρώνει και το μεταπτυχιακό της στον κλάδο της Νευροεπιστήμης στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.