Τσαμπίκος Σαμ Γεωργαλλής

Σαμ

Κλινικός Ψυχολόγος

Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας

Πτυχίο Ψυχολογίας

Είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας με βαθμό Άριστα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας με βαθμό Λίαν Καλώς από το Πανεπιστήμιο του Southampton (Αγγλία) και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία με βαθμό Άριστα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέρος των σπουδών μου έχει διεκπεραιωθεί επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Ιταλία), από το οποίο είχα λάβει επίσης αριστείο. Κατά την πορεία της εκπαίδευσης μου στην ψυχολογία, έχω λάβει μια σειρά υποτροφιών και επαίνων, όπως επίσης, έχω βραβευτεί από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου με βραβείο αρίστης ακαδημαϊκής επίδοσης. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκα ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο του Southampton του Ηνωμένο Βασιλείου, ερευνώντας μια νέα γνωσιακή θεραπεία διαχείρισης χρόνιου μυοσκελετικού πόνου σε ενήλικες. Επιπρόσθετα, η εκπαίδευση μου στην ψυχολογία, γενικότερα, και την κλινική ψυχολογία, ειδικότερα, περιλαμβάνει την παροχή ατομικών και ομαδικών υπηρεσιών ψυχολόγου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων (νευρολογικές δοκιμασίες, τεστ προσωπικότητας και τεστ νοημοσύνης). Τέλος, έχω ολοκληρώσει μια σειρά μετεκπαιδεύσεων επαγγελματικής ανάπτυξης στην ψυχολογία από διάφορα διεθνή ινστιτούτα και οργανισμούς σε Ευρώπη και Αυστραλία.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, σε επίπεδο εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης, έχω συνεργαστεί με τα Εξωτερικά Ιατρεία Παίδων και Εφήβων στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Κολλένιο και Πινερόλο του Βόρειο Τορίνο (Azienda Sanitaria Locale di Collegno e Pinerolo), δουλεύοντας με παιδιά και εφήβους με ψυχολογικές, ψυχονοσολογικές και παιδοψυχιατρικές διαταραχές. Παράλληλα, προσέφερα υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα του κράτους, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ψυχολογικής αξιολόγησης γονέων για δικαστικές υποθέσεις (κακοποιήσεις και παραμέληση). Κατά την πορεία της κλινικής μου εκπαίδευσης, διεκπεραίωσα επίσης εποπτευόμενη πρακτική άσκηση στο τμήμα υιοθεσιών, αξιολογώντας τη γονική καταλληλόλητα σε υποψήφιους θετούς γονείς (Ιταλία). Στην Κύπρο, συνεργάστηκα με συμβουλευτικό κέντρο στήριξης οικογένειας και νέων στη Λεμεσό, προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Σε Παγκύπριο επίπεδο, έχω διεκπεραιώσει ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, όπως επίσης μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων για πρόληψη σχολικού εκφοβισμού σε μαθητές δημοτικού. Ταυτόχρονα, έχω συνεργαστεί ως ειδικευόμενος με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, προσφέροντας μια σειρά διαλέξεων σε εκπαιδευτικούς για τη σχολική διαχείριση συχνών ψυχολογικών προβλημάτων σε μαθητές. Ανάμεσα σε άλλα, συνεργάστηκα ως ειδικευόμενος σε συμβουλευτικό κέντρο στήριξης στη Λευκωσία, διεκπεραιώνοντας αξιολόγηση και ατομική ψυχολογική στήριξη σε φοιτητές, συμπεριλαμβανομένης κλινικής ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Τέλος, ολοκλήρωσα εποπτευόμενη κλινική άσκηση σε δημόσια ψυχιατρική κλινική στην Κύπρο, λαμβάνοντας έτσι σημαντική κλινική εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων ψυχοσυναισθηματικών και ψυχιατρικών διαταραχών σε ενήλικες.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, σε επίπεδο εθελοντικής και αμειβόμενης εργασίας, έχω συνεργασθεί στα Εξωτερικά Ιατρεία Παίδων και Εφήβων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Κολλένιο και Πινερόλο (Ιταλία), σε οργανισμό σχετιζόμενο με την παροχή νευροψυχολογικών υπηρεσιών σε άτομα τρίτης ηλικίας (Κύπρος), σε οργανισμό σχετιζόμενο με την αξιολόγηση γονικής καταλληλόλητας ανάδοχων γονέων (Κύπρος), σε οργανισμό σχετιζόμενο με την ψυχοθεραπευτική στήριξη παιδιών και εφήβων που βρίσκονταν υπό την κηδεμονία του κράτους (Κύπρος), σε εταιρία παροχής υπηρεσιών υγείας (Κύπρος), και ως Ειδικός Επιστήμονας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου (Κύπρος). Τέλος, έχω προσφέρει υπηρεσίες επιμόρφωσης δασκάλων και καθηγητών στα συμπεριφορικά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

 
Πολιτική Προστασίας Παιδιών