Βασιλική Παπαχριστοδούλου

Βασιλική

Βασιλική Παπαχριστοδούλου 

Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Γρανάδας

Η Βασιλική Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1996 στην Κύπρο. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη κλίση και ενδιαφέρον για την ισπανική γλώσσα και τις Τέχνες.

Τελειώνοντας το σχολείο, φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (Facultad de Bellas Artes, Universidad de Granada). Ωστόσο, ανέκαθεν την γοήτευε η σχέση μεταξύ Τέχνης και Ψυχοθεραπείας. Αρχικά σαν κάτι αόριστο, σαν μια προσωπική αναζήτηση, που έλαβε παρόλα αυτά επιστημονική βάση, καθώς την οδήγησε στη σχολή Metàfora Centre d’Estudis της Βαρκελώνης, όπου τον Ιούλιο του 2023, ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (MA Art Psychotherapy). Ακολούθως, πήγε στο Μπιλμπάο, της Χώρας των Βάσκων, όπου πραγματοποίησε διετή κλινική άσκηση σε Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων δουλεύοντας με ιδιαίτερα επιβαρυμένους συναισθηματικά ανηλίκους, οι οποίοι παρουσίαζαν ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, απέκτησε το πρώτο πιστοποιητικό δασκάλας γιόγκα. Η προσθήκη της πιστοποίησης δασκάλας γιόγκα στην εκπαίδευσή της διεύρυνε τους ορίζοντες της συνδυάζοντας την ψυχοθεραπεία με την ευεξία.

Τους τελευταίους μήνες εργάζεται στην Κύπρο ως ελεύθερη επαγγελματίας Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Συνεργάζεται με διάφορα κέντρα και δομές στη Λευκωσία και έχει αφοσιωθεί στην εξέλιξη της καριέρας της στον τομέα της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας. Η δουλειά της αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η Τέχνη και η Ψυχοθεραπεία συμπληρώνουν ουσιαστικά η μία την άλλη, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφαλές που προάγει την ευεξία και την αυτογνωσία.

Πολιτική Προστασίας Παιδιών