Νίκη Ξενοφώντος

Εργοθεραπεύτρια

Πτυχίο Εργοθεραπείας

Η Νίκη Ξενοφώντος αποφοίτησε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2021, λαμβάνοντας το πτυχίο της στην Εργοθεραπεία και είναι εγγεγραμμένο μέλος του Εργοθεραπευτικού Συλλόγου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ολοκλήρωσε πέντε πρακτικές ασκήσεις σε παιδιατρικά κέντρα, όπου εργάστηκε με παιδιά με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση και διάφορα σύνδρομα, καθώς και σε οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης.

Η Νίκη έχει δείξει αφοσίωση στη συνεχή επαγγελματική της ανάπτυξη, παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια που σχετίζονται με την εργοθεραπεία. Το 2018 παρακολούθησε το σεμινάριο “Autism: Psychoeducation, Reciprocity and Play-skills” από το Κέντρο Resilient Lives Centre for Social and Emotional Health. Το 2019, συμμετείχε στο σεμινάριο “Η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και η συμβολή της στη μάθηση” του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2023, παρακολούθησε τα σεμινάρια “Αισθητικοκινητική Ανάπτυξη και Σίτιση” και “ΔΕΠΥ – από την διάγνωση στη διαχείριση”.

Το 2024, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος “Sensory Integration (S.I) Paediatrics – Theory and Intervention (Module 1)” και αναμένεται να ολοκληρώσει τα επόμενα δύο μέρη στο άμεσο μέλλον.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στο Πολυδύναμο Κέντρο Λόγου και Ευφυΐας, παρέχοντας θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και σε ενήλικες, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ανεξαρτησίας τους. Επιπλέον, οργανώνει βιωματικά εργαστήρια εργοθεραπείας για παιδιά και ενήλικες, ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.