Άννα Χατζηιωάννου

Δρ. Άννα Χατζηιωάννου - Ψυχοθεραπεύτρια

Ψυχοθεραπεύτρια – Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας

Επιστημονική Διευθύντρια

Διδακτορικές, Μεταπτυχιακές σπουδές στη Προηγμένη Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας (Αdvance Μental Νurse Practitioner) 

Η Δρ Άννα Χατζηιωάννου είναι Ψυχοθεραπεύτρια/ Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, με πλούσια επαγγελματική εμπειρία 14 ετών στις Κρατικές Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Κλινική Νοσηλεύτρια στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου, όπου συνέβαλε σημαντικά στη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο. Σήμερα, η Άννα μεταδίδει τη γνώση και την εμπειρία της ως λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο
Τμήμα “Primary Care and Population Heath” και συγκεκριμένα στο τομέα “Communication Skills”.

Με σπουδές που καλύπτουν τόσο το μεταπτυχιακό όσο και το διδακτορικό επίπεδο, η Άννα ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή της πορεία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με εξειδίκευση στην Διπολική Διαταραχή. Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα στη Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ενδυνάμωση Χρόνιων Πασχόντων από το Πανεπιστήμιο του Turku στη Φινλανδία.

Στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών, η Άννα ανέπτυξε μια καινοτόμο κλινική δομή με το ακρώνυμο ΜοΒ (Management of My Bipolarity), στοχεύοντας στην ενδυνάμωση ατόμων με διπολική διαταραχή μέσω ομαδικών και ατομικών συναντήσεων εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας. Η έρευνά της βασίστηκε σε μικτή μεθοδολογία και περιλάμβανε τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.mob.com.cy, η οποία σχεδιάστηκε με βάση την κριτική αξιολόγηση υπαρχουσών ιστοσελίδων για την εκπαίδευση ατόμων με διπολική διαταραχή. 

Η αφοσίωση και το συγγραφικό έργο της Άννας έχουν αναγνωριστεί με τέσσερις βραβεύσεις και υποτροφίες, εκ των οποίων δύο από την Ψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, μία από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και μία από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Στα τρέχοντα επαγγελματικά της καθήκοντα περιλαμβάνονται προληπτικές παρεμβάσεις σε ομαδικό επίπεδο για την αποτροπή της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών.

Παράλληλα, η Άννα έχει συντονίσει βιωματικά εργαστήρια για περισσότερες από 750 ώρες σε ομαδικό επίπεδο. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2019 έως Ιανουαρίου 2020, υπήρξε επιστημονική συντονίστρια του προληπτικού προγράμματος «ΑΝΕΜΟΠΛΟΙΑ», σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο Λόγου και Ευφυίας της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.”